Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransskorpor - servera till adventsmyset

Recept på underbara saffransskorpor. Knapriga och lagom söta. Med mycket saffranssmak. Gott till glöggen eller kaffet på adventsfikat.

Saffransskorpor - servera till adventsmysetSaffransskorpor - servera till adventsmysetSaffransskorpor - servera till adventsmyset
Till glögg eller fikat är saffransskorpor ett bra tilltugg. Foto: Caroline Tengen

Saffransskorpor

  • 2 pktsaffran (à 1/2 g)
  • 2 dlströsocker
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2ägg
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 tskbakpulver

Pensling

  • 1ägg

Gör så här

  1. Stöt saffranet med lite av sockret i en mortel. Vispa samman smör, socker, vaniljsocker och saffran i en matberedare eller med elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i tre delar och rulla dem till tjocka längder, ca 30 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem något. Vispa upp ett ägg och pensla längderna.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

  4. Ta ut längderna och skär dem i långa sneda bitar. Lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk ugnsvärmen till 100 grader och grädda ca 30 min. Låt skorporna kallna på galler. Lägg dem i en burk.

Vad tyckte du om receptet?