Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krämig sill med saffran, vitlök, äppelbitar och lite kajennpeppar. God att äta med dillkokt potatis och ägghalvor.
Om du använder saltsillfiléer saltar du ur dem genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 11⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
Blanda gräddfil och majonnäs.
Skölj och finstrimla purjolöken, skär äpplet i tärningar och lägg i.
Skala och hacka vitlöken fint och lägg i.
Rör i saffran och kajennpeppar.
Vänd i sillbitarna.
Garnera med dill.
Servera gärna saffranssillen med dillkokt potatis och ägghalvor.
Recept från Mitt kök