Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranssill med apelsin och chili

Recept på saffranssill med apelsin och chili. Saffran och apelsin ger fin färg och smak till sillen.

Saffranssill med apelsin och chili
Saffranssill med apelsin och chili
Saffranssill med apelsin och chili
Recept på saffranssill med apelsin och chili. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- (420 g)
  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 1apelsin
  • 2schalottenlökar
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av men spara lagen. Stöt saffranet i en mortel och blanda med lagen. Skär sillen i bitar.

  2. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Strimla skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut saften. Blanda apelsinskal och -saft med sillagen.

  3. Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla chilin. Varva sill, lök och chili i en burk. Häll över lagen och låt sillen stå kallt till servering.

Vad tyckte du om receptet?