Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranssemlor med apelsinfyllning


Saffran och apelsin är en supergod kombo. Kan man få en till? Se grundrecept HÄR. 

Saffranssemlor med apelsinfyllning

Saffranssemlor med apelsinfyllning

Saffranssemlor med apelsinfyllning

THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 1 satsdeg- se klassiska semlor, uteslut kardemumman

  • 0,5 gsaffran
  • 0,5 dlströsocker

Fyllning:


  • 200 gmandelmassa- riven
  • 0,5 dlströsocker
  • 1apelsin- rivet skal
  • inkråm från bullarna
  • 0,5 dlmjölk

Garnera med:


  • 34 dlvispgrädde
  • 1 mskflorsocker
  • 0,5apelsin- rivet skal
  • florsocker

Gör så här

  1. Gör degen som klassiska semlor, men uteslut kardemumman och tillsätt saffran och mer socker. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.

  2. Blanda riven mandelmassa, strösocker, apelsinskal, inkråm och mjölk till fyllningen. Fyll bullarna.

  3. Vispa grädden med florsocker och blanda med rivet apelsinskal. Spritsa eller klicka apelsingrädden på bullarna och sikta över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Saffran och apelsin är en supergod kombo. Kan man få en till? Se grundrecept HÄR. 

Recept från Mitt kök