Saffran och apelsin är en supergod kombo. Kan man få en till? Se grundrecept HÄR.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffran och apelsin är en supergod kombo. Kan man få en till? Se grundrecept HÄR.
Gör degen som klassiska semlor, men uteslut kardemumman och tillsätt saffran och mer socker. Jäs, baka ut, jäs på plåten, pensla med ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader i 8-10 minuter. Skär av lock på bullarna och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.
Blanda riven mandelmassa, strösocker, apelsinskal, inkråm och mjölk till fyllningen. Fyll bullarna.
Vispa grädden med florsocker och blanda med rivet apelsinskal. Spritsa eller klicka apelsingrädden på bullarna och sikta över florsocker.
Saffran och apelsin är en supergod kombo. Kan man få en till? Se grundrecept HÄR.
Recept från Mitt kök