Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranssemifreddo

Halvfrusen glass toppad med vinterfrukt!

Saffranssemifreddo
Saffranssemifreddo
Saffranssemifreddo
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 1,5 pktsaffran
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskkonjak- eller annan sprit
  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 4 mskströsocker
  • 2äggvitor
  • 0,5ananas
  • 1granatäpple
  • 3apelsiner

Gör så här

  1. Blanda saffran, socker och konjak i en liten skål. Låt stå minst 10 minuter.

  2. Vispa grädden och ställ i kyl.

  3. Vispa äggulor med 2 msk socker riktigt fluffigt.

  4. Vispa äggvitorna till ett fast skum, vispa in socker till en slät maräng­smet.

  5. Blanda saffransblandningen med den vispade äggulan. Riv i skal från 1 apelsin.

  6. Vänd in grädden med en slicke­- pott och avsluta med att vända in äggvitan.

  7. Fyll i glas och frys minst 2 timmar. Om glassen fryser längre bör den tas fram cirka 20 minuter innan servering för att tina.

  8. Toppa semifreddon med tärnad ananas, granatäpple och apelsinfiléer.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök