Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Halvfrusen glass toppad med vinterfrukt!
Blanda saffran, socker och konjak i en liten skål. Låt stå minst 10 minuter.
Vispa grädden och ställ i kyl.
Vispa äggulor med 2 msk socker riktigt fluffigt.
Vispa äggvitorna till ett fast skum, vispa in socker till en slät marängsmet.
Blanda saffransblandningen med den vispade äggulan. Riv i skal från 1 apelsin.
Vänd in grädden med en slicke- pott och avsluta med att vända in äggvitan.
Fyll i glas och frys minst 2 timmar. Om glassen fryser längre bör den tas fram cirka 20 minuter innan servering för att tina.
Toppa semifreddon med tärnad ananas, granatäpple och apelsinfiléer.
Recept från Mitt kök