Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranssås - recept

Ljuvlig och vacker sås till alla slags fiskrätter.

Glutenfri sås: byt ut vetemjöl mot majsena i redningen.

Saffranssås - recept
Saffranssås - recept
Saffranssås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5gul lök
  • smör- till stekning
  • 0,5 lfiskbuljong
  • 0,5 flaskavitt vin
  • 4vitpepparkorn
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 gsaffran- (1 påse)
  • 0,5 mskvetemjöl- eller majsena
  • salt
  • citron- några droppar
  • 2 msksmör

Gör så här

  1. Hacka löken fint och fräs i lite smör i en kastrull.

  2. Slå på buljong och vin och lägg i vitpeppar. Koka i cirka 10–15 minuter, skumma av under tiden om det behövs.

  3. När buljongen har kokat ner till hälften, häll i grädden och tillsätt saffran. Koka tills såsen börjar tjockna.

  4. Red av med vetemjöl eller majsena utrört i ett par matskedar kallt vatten och låt såsen koka upp igen.

  5. Sila såsen och smaka av med salt och citronsaft. Vispa eller mixa ner smör med en mixerstav.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök