Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. Till julen får förstås långpannekakan smak av saffran, apelsin, torkade bär och mandel.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som mäter cirka 25 × 35 centimeter.
Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i gräddfil, vatten, apelsinskal och saffran. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och tranbär. Vispa ner mjölblandningen i smeten.
Häll smeten i formen. Strö på mandelspån och pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna och skär i rutor vid servering.
Recept från Mitt kök