Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransrutor med tranbär & apelsin

Att baka i långpanna är alltid lika praktiskt. Till julen får förstås långpannekakan smak av saffran, apelsin, torkade bär och mandel.

Saffransrutor med tranbär & apelsinSaffransrutor med tranbär & apelsinSaffransrutor med tranbär & apelsin
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 3 dlgräddfil
  • 1,5 dlvatten
  • 1apelsin- rivet skal
  • 1 gsaffran
  • 7 dlvetemjöl
  • 5 tskbakpulver
  • 3 tskvaniljsocker
  • 2 dltranbär- torkade
  • 50 gmandelspån
  • 3 mskpärlsocker
  • smör och ströbröd- till formen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som mäter cirka 25 × 35 centimeter.

  2. Vispa smör och socker pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Vispa i gräddfil, vatten, apelsinskal och saffran. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och tranbär. Vispa ner mjölblandningen i smeten.

  3. Häll smeten i formen. Strö på mandelspån och pärlsocker.

  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan kallna och skär i rutor vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök