Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp

Recept på saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp, riktiga godbitar!

Saffransrutor med kanelfras och apelsinraspSaffransrutor med kanelfras och apelsinraspSaffransrutor med kanelfras och apelsinrasp
Foto: Rasmus Kjellberg

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 2,25 dlströsocker
  • 2ägg
  • 0,5 gsaffran- (1 påse)
  • 3 dlfilmjölk
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 1 mskbakpulver

Kanelfras

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskkanel- mald

Garnering

  • 1apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2-3 min.

  2. Rör ut saffranet i filmjölken och blanda ner i smeten. Vänd ner mjöl och bakpulver  i smeten och rör om.

  3. Smörj och bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.

  4. Kanelfras: Rör ihop smör, mjöl, socker och kanel till ett smul och strö det över kakan. Grädda kakan ytterligare 10–15 min. Låt den kallna i formen.

  5. Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den  i rutor med en vass kniv.

  6. Recept Linda Andersson Hembakat

Vad tyckte du om receptet?