Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saffransrutor med kanelfras och apelsinrasp, riktiga godbitar!
Sätt ugnen på 180°. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2-3 min.
Rör ut saffranet i filmjölken och blanda ner i smeten. Vänd ner mjöl och bakpulver i smeten och rör om.
Smörj och bröa en långpanna, ca 20 x 30 cm. Häll i smeten och grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min.
Kanelfras: Rör ihop smör, mjöl, socker och kanel till ett smul och strö det över kakan. Grädda kakan ytterligare 10–15 min. Låt den kallna i formen.
Strö rivet apelsinskal över kakan och skär den i rutor med en vass kniv.
Recept Linda Andersson Hembakat