Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En julig version av sommarens marängtårta med bär. Vår juliga variant är saffransrutor med lingon toppade med en len och mjuk maräng.
Sätt ugnen på 170° varmluft. Blanda smör och socker mjukt med vinge i en köksmaskin. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda saffran och mjölken och blanda ner det i smeten tillsammans med mjöl och bakpulver. Rör ihop till en jämn smet.
Lägg bakplåtspapper i en form, ca 25 x 30 cm. Bred ut smeten i formen. Blanda lingonen med potatismjöl och sprid ut över smeten.
Maräng: Vispa äggvitorna på medelhastighet tills de bildar ett luftigt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en blank marängsmet. Vänd ner hälften av mandelspånen i smeten. Bred ut marängsmeten
i formen och toppa med resterande mandelspån.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den kallna innan den skärs i rutor. Pudra över florsocker före servering.