Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransrisotto

Denna risotto är riktigt god och innehåller bla. kantarellfond, vitt vin och schalottenlök.

Saffransrisotto
Saffransrisotto
Saffransrisotto
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 4 dlarborioris
  • 1schalottenlök
  • olivolja
  • 1 dlsvamp- cirka torkad
  • 78 dlvatten
  • kantarellfond
  • 3 dlvitt vin
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 påsesaffran
  • flingsalt och svartpeppar
  • sparris- en knippe

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i olja tills den blir mjuk och glansig.

  2. Lägg i den torkade svampen som fått ligga och bli mjuk i ­vatten en stund. Fräs upp ­tillsammans.

  3. 3 Häll på vinet och låt koka upp.

  4. Sänk värmen och lägg i riset, låt koka tills vätskan sugits upp. Fortsätt nu med att fylla på vatten (använd gärna det vatten som svampen legat i) och fond efterhand. Ta lite i taget.

  5. Tillsätt saffran stött tillsammans med flingsalt.

  6. Fortsätt så tills riset känns lagom mjukt, cirka 25 minuter.

  7. Blir risotton för hård, späd med mer vätska.

  8. Tillsätt sparrisen på slutet. Är den frusen så låt den koka med en längre stund än om du tar färsk.

  9. Ta av kastrullen från spisen, blanda ner parmesan och smaksätt med svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök