Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranspudding på mannagryn


Mannapudding är en klassiker. Smaksatt med saffran och serverad med glögglingon blir puddingen riktigt julig.

Saffranspudding på mannagryn
Saffranspudding på mannagryn
Saffranspudding på mannagryn

Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 4 dlmjölk
  • 0,75 dlmannagryn
  • 0,5 krmsalt
  • 0,5 dlsocker
  • 1 pktsaffran- (0.5 g)
  • 0,5 dlgrädde
  • 1ägg
  • 0,5 dlmandel- finhackad

Rårörda glögglingon

  • 200 glingon
  • 0,5 dlsocker
  • 2 mskstarkvinsglögg

Gör så här

  1. Blanda mjölk, mannagryn och salt i en kastrull. Koka upp och koka under omrörning till en gröt på svag värme några minuter.

  2. Ta av gröten från plattan och tillsätt socker och saffran. Blanda ner grädde, ägg och hackad mandel. Rör slätt.

  3. Fördela i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en större form. Grädda på 200 grader i cirka 30 minuter för små formar och cirka 40 minuter för stor form.

  4. Blanda lingon med glögg och tillsätt sockret lite åt gången under omrörning. Rör tills sockret löst sig och bären är något mosiga.

  5. Servera mannapuddingen ljummen med rårörda lingon och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök