Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mannapudding är en klassiker. Smaksatt med saffran och serverad med glögglingon blir puddingen riktigt julig.
Blanda mjölk, mannagryn och salt i en kastrull. Koka upp och koka under omrörning till en gröt på svag värme några minuter.
Ta av gröten från plattan och tillsätt socker och saffran. Blanda ner grädde, ägg och hackad mandel. Rör slätt.
Fördela i smorda ugnssäkra portionsformar eller i en större form. Grädda på 200 grader i cirka 30 minuter för små formar och cirka 40 minuter för stor form.
Blanda lingon med glögg och tillsätt sockret lite åt gången under omrörning. Rör tills sockret löst sig och bären är något mosiga.
Servera mannapuddingen ljummen med rårörda lingon och vispad grädde.
Recept från Mitt kök