Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är en läcker godsak med vit choklad, kokosgrädde och flytande honung. Saffran och lime ger den här pralinen extra spännande smak!
Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp kokosgrädde, flytande honung, saffran och limeskal.
Sila av och häll vätskan över chokladen. Rör tills alla choklad smält.
Mixa i limesaften med en mixerstav.
Fyll upp i en spritspåse och låt svalna.
Pralinskal: Att gjuta pralinskal kräver lite träning.
Temperera chokladen; finhacka chokladen och smält två tredjedelar till 40–45 grader. Häll i resten av chokladen och rör tills all choklad smält och tills temperaturen är 26–27 grader. Värm sedan upp chokladen till 29–30 grader. Det går väldigt fort i mikron.
Värm pralinformarna med en fön eller en värmepistol lite innan de ska fyllas.
Häll i chokladen och knacka formen i bordet några gånger så att det inte blir luftbubblor i den. Låt formen stå i en minut. Vänd upp formen och låt överbliven choklad rinna ut i en skål. Skrapa av formen med en skrapa så att kanterna blir jämna. Låt chokladen stelna i sval rumstemperatur, eller sätt in formen i kylen i 10–15 minuter.
Spritsa i lite fyllning i varje pralinskal, spar ett par millimeter i kanten.
Stäng pralinerna genom att stryka över tempererad choklad och jämna till ytan med en palett. Låt stelna några timmar och knacka sedan ur pralinerna.
Tempereringen gör att chokladen stelnar och krymper när den stelnat, att den lossnar ur formarna och blir blank.
Recept från Mitt kök