Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Till jul får de klassiska finska pinnarna smak av saffran. Småkakorna toppas med pärlsocker och hackad mandel.
Lägg mandelmjöl, vetemjöl och strösocker i en matberedare, tillsätt smöret, skuret i mindre kuber, och arbeta ihop.
Värm vispgrädden och lös upp saffranet i den. Tillsätt det och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader och förbered plåtar med bakplåtspapper.
Rulla degen till fingertjocka längder. Skär längderna i bitar, 4–5 cm långa. Lägg kakorna på plåtarna, pensla dem med äggvita och strö över pärlsocker och mandel.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt kakorna svalna på plåten i cirka 10 minuter och sedan kallna på galler.