Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingon

Görs av färdig risgrynsgröt. Mandeln ger väldigt god knaprighet till saffranspannkakan.

Saffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingonSaffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingonSaffranspannkaka med rostad mandel, grädde och lingon
Klicka på bilden eller här för recept. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 förprisgrynsgröt- färdig (à 500 g)
  • 4ägg
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 pktsaffran- (1/2 g)
  • 1 påsemandel- påse rostad flagad (50 g)

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • lingonsylt- rårörd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda ­gröten med ägg, majsstärkelse och saffran. Rör ner mandeln.

  2. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt pannkakan svalna.

  3. Vispa grädden. Servera den ljumma pannkakan med grädde och rårörd lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?