Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranspannkaka med kokos- och mandelströssel

Saffranspannkaka med kokos- och mandelströssel toppas med ett sött, knaprigt strössel.

Saffranspannkaka med kokos- och mandelströsselSaffranspannkaka med kokos- och mandelströsselSaffranspannkaka med kokos- och mandelströssel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kgrisgrynsgröt- färdig
  • 2 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 krmvaniljpulver- äkta eller 2 tsk vaniljsocker
  • 5ägg

Marinerade bär

  • 500 gbär- blandade , t ex blåbär, hallon, vinbär, björnbär
  • 0,5 dlrom- eller apelsinjuice
  • 2 mskströsocker

Strössel

  • 1 dlkokos- riven
  • 1 dlmandel- flagad
  • 0,5 dlflorsocker

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Marinerade bär: Blanda bären med rom eller apelsinjuice och socker.

  2. Sätt ugnen på 200°. Stöt saffranet i en mortel med lite av sockret om det inte är finmalt.

  3. Strössel: Blanda alla ingredienser.

  4. Rör samman risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda smeten väl. Bred ut smeten i en välsmord ugnssäker form eller en form täckt med med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och strö strösslet på kakan. Grädda ytterligare ca 10 min.

  5. Servera saffranspannkakan med marinerade bär och lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?