Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffranspannkaka med kokos- och mandelströssel toppas med ett sött, knaprigt strössel.
Marinerade bär: Blanda bären med rom eller apelsinjuice och socker.
Sätt ugnen på 200°. Stöt saffranet i en mortel med lite av sockret om det inte är finmalt.
Strössel: Blanda alla ingredienser.
Rör samman risgrynsgröt, socker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda smeten väl. Bred ut smeten i en välsmord ugnssäker form eller en form täckt med med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och strö strösslet på kakan. Grädda ytterligare ca 10 min.
Servera saffranspannkakan med marinerade bär och lättvispad grädde.