Tips: Koka risgrynsgröten dagen innan eller köp färdig på tub.
Läs också: Så kokar du risgrynsgröt
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saffranspannkaka, också kallad Gotlandspannkaka, har en särskild koppling till julen då den traditionellt gjordes av julgröten som blev över. Saffranspannkakan bakar du i ugnen, och den är lika god varm som kall.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop grädde, socker, saffran och ägg i en bunke. Vänd in gröt och salt i smeten.
Smörj en ugnsfast form (cirka 20 x 30 centimeter) och fyll med smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
Sylt: Koka ihop blåbär och socker cirka 15 minuter. Fyll i ren glasburk, sätt på locket och låt svalna.
Servera ljummen eller kall med sylt och vispad grädde.
Tips: Koka risgrynsgröten dagen innan eller köp färdig på tub.
Läs också: Så kokar du risgrynsgröt
Recept från Mitt kök