Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Småkakor är beviset på att det enkla kan vara det stora. Dessa lättbakade saffranskakor är perfekta på fikabordet. Vill du i stället göra en kanelmördegskaka, byt ut saffranet mot 1 matsked kanel. Uteslut då även vattnet.
Häll vatten och saffran i en liten skål och låt dra i ett par minuter.
Blanda samman de övriga ingredienserna separat. Tillsätt saffranet och knåda till du får en smidig deg. Forma till en rulle och strö över rårörsocker.
Ställ in rullen i kylen minst 30 minuter.
Skär rullen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Tänk på att inte lägga kakorna för tätt, grädda max 16 kakor per plåt.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 12–15 minuter.
Recept från Mitt kök