Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransmördegskakor med rårörsocker

Småkakor är beviset på att det enkla kan vara det stora. Dessa lättbakade saffranskakor är perfekta på fikabordet. Vill du i stället göra en kanelmördegskaka, byt ut saffranet mot 1 matsked kanel. Uteslut då även vattnet.

Saffransmördegskakor med rårörsocker
Saffransmördegskakor med rårörsocker
Saffransmördegskakor med rårörsocker
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 tskvatten
  • 0,5 gsaffran
  • 4,5 dlvetemjöl- cirka
  • 1 dlsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 200 gsmör
  • 1 dlrårörsocker- cirka

Gör så här

  1. Häll vatten och saffran i en liten skål och låt dra i ett par minuter.

  2. Blanda samman de övriga ingredienserna separat. Tillsätt saffranet och knåda till du får en smidig deg. Forma till en rulle och strö över rårörsocker.

  3. Ställ in rullen i kylen minst 30 minuter.

  4. Skär rullen i cirka en halv centimeter tjocka skivor och lägg på en plåt. Tänk på att inte lägga kakorna för tätt, grädda max 16 kakor per plåt.

  5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 12–15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök