Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Så ljuvligt goda och vackra kringlor! Kringlorna är bakade på karlsbaderdeg med en krämig mandelfyllning, doppade i smör och socker.
Rör ut jästen i det kalla vattnet. Tillsätt ägg, socker, saffran, salt och mjölet, lite i taget. Arbeta med degkrok i köksmaskin till en slät deg i ca 10 min på medelhastighet. Tillsätt smöret och arbeta in det i degen. Låt degen stå i kylen i ca 2 tim.
Fyllning: Riv mandelmassan. Blanda den med smör, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 40 x 50 cm. Bred på fyllningen. Vik degen två gånger så att det blir tre lager. Kavla ut degen lite till. Skär treslaget i 30 smala remsor, tvinna dem och forma till kringlor. Lägg kringlorna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i rumstemperatur i 2–3 tim.
Sätt ugnen på 200° varmluft. Pensla kringlorna med uppvispat ägg. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 9 min tills de har en fin gyllene färg. Låt dem svalna på galler.
Garnering: Smält smöret. Doppa kringlorna i smör och sedan i socker.