Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemkokt saffranskola med lime. En seg kola med smak av saffran hör varje jul till. Har du provat att kombinera saffran med lite fräsch lime? Tillsätt lite flingsalt så har du höjt smakerna till oanade höjder.
Recept ur Frida Skattbergs bok ”Julbak deluxe” (Bonnier Fakta)
Klä en form, 20 x 20 cm, med ett bakplåtspapper.
Smält ihop grädde, smör, socker, sirap och saffran i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan tills blandningen når en temperatur på 125°. Använd en bra termometer eller gör kulprov.
Häll kolan i formen och låt stelna en aning innan du river över limeskal. Låt stå i rumstemperatur i minst 3 timmar innan du skär upp kolan i bitar och slår in i papper.