Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransknyten


Ljuvligt goda knyten som passar perfekt på julen!

Saffransknyten

Saffransknyten

Saffransknyten

FOTOGRAF OLOF ABRAHAMSSON/JÖNSSONBILDER BOX 3018 2

Ingredienser

  • 1saffransdeg- se grundrecept
  • 100 gsmör- eller margarin
  • 1 dlsocker
  • 1 dlmandel- mald
  • skal- rivet av 1 apelsin
  • ägg- mandelspån

Gör så här

  1. Rör ihop fyllningen. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta. Skär i rutor, 6 x 6 centi­meter.

  2. Lägg en klick fyllning på varje och vik in hörnen mot mitten och tryck till.

  3. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö på mandelspån. Grädda i 225 grader i cirka 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök