Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på Roy Fares ljuvliga adventskaka!
Mandelsmulor: Blanda strösocker tillsammans med fröna av vaniljstången i en bunke. Riv i mandelmassa och blanda runt så att det är smuligt.
Mandelkaka: Sätt ugnen på 170 grader.
Smöra och mjöla en rund form med mandelmjöl. Vill man kan man lägga bakplåtspapper i botten av formen. Blanda smält smör och saffran och ställ åt sidan.
Vispa socker och smör luftigt, vispa i ett ägg i taget och blanda ner mandelmjölet successivt.
Avsluta med en slickepott och vänd ner bakpulver och blanda till en slät och fin smet.
Fördela smeten i formen, klicka ut lingonsylt jämnt över kakan och toppa med mandelsmulor och hyvlad mandel. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 28–30 minuter.
Ta ut kakan, låt svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök