Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på saftig saffranskaka med päron toppad med ingefärssmul. Päron och saffran är en perfekt kombination, här i en långpannekaka med kryddigt smul. Kakan går utmärkt att frysa.
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret med saffranet och låt svalna något. Häll i mjölken.
Smöra och bröa en långpanna ca 22 x 34 cm. Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor. Skölj citronen noga i varmt vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda päron, citronskal och citronsaft.
Ingefärssmul: Blanda ihop alla ingredienser till ett smul.
Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Rör i smörblandningen. Häll smeten i långpannan. Lägg på päron. Smula över ingefärssmulet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Skär kakan i rutor när den har kallnat.