Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransglögg

Egen glögg blir inte fullt lika söt som den köpta, dessutom är det en väldigt vacker och rolig ”gåbortpresent”!

SaffransglöggSaffransglöggSaffransglögg
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 stvitt vin- flaska
  • 2 stkanelstänger
  • 5 stvitpepparkorn
  • 5 stkryddnejlikor
  • 0,5 gsaffran- helst trådsaffran
  • 1 stvaniljstång- snittad och urgröpt
  • 0,51 mskhonung- flytande
  • 1 stapelsin- skalad och klyftad, allt ska med
  • ingefära- färsk, en bit färsk
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka!

  2. Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.

  3. Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök