Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransglögg

Egen glögg blir inte fullt lika söt som den köpta, dessutom är det en väldigt vacker och rolig ”gåbortpresent”!

Saffransglögg
Saffransglögg
Saffransglögg
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 stvitt vin- flaska
  • 2 stkanelstänger
  • 5 stvitpepparkorn
  • 5 stkryddnejlikor
  • 0,5 gsaffran- helst trådsaffran
  • 1 stvaniljstång- snittad och urgröpt
  • 0,51 mskhonung- flytande
  • 1 stapelsin- skalad och klyftad, allt ska med
  • ingefära- färsk, en bit färsk
  • 1 mskflorsocker

Gör så här

  1. Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka!

  2. Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.

  3. Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök