Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna mjuka och lena fudge gör sig perfekt i kombination med de salta och krispiga nötterna. En blivande favorit på godisbordet.
Sätt ugnen på 170°. Blanda sötmandeln med vatten och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandlarna mitt i ugnen i ca 7 min, tills de är helt torra och är ljust rostade. Låt mandlarna svalna.
Blanda grädde, strösocker, sirap, vaniljsocker och saffran i en kastrull. Låt det koka upp och sjud sedan på medeltemperatur under omrörning till 119°.
Hacka chokladen. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och smöret i bitar. Låt det smälta och rör sedan ihop till en jämn smet. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm. Strö över mandlarna och låt fudgen stelna i rumstemperatur i ca 4 tim. Skär fudgen i bitar.