Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransfudge med saltrostad mandel

Denna mjuka och lena fudge gör sig perfekt i kombination med de salta och krispiga nötterna. En blivande favorit på godisbordet.

Saffransfudge med saltrostad mandelSaffransfudge med saltrostad mandelSaffransfudge med saltrostad mandel
Foto: Helén Pé / Hembakat

Ingredienser

  • 1 dlsötmandel
  • 1 mskvatten
  • 0,5 tsksalt
  • 3,5 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1 dlljus sirap
  • 2 mskvaniljsocker
  • 2 pktsaffran- (à 0,5 g)
  • 100 gvit choklad
  • 50 gsmör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170°. Blanda söt­mandeln med vatten och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mandlarna mitt i ugnen i ca 7 min, tills de är helt torra och är ljust rostade. Låt mandlarna svalna.

  2. Blanda grädde, strösocker, sirap, vaniljsocker och saffran i en kastrull. Låt det koka upp och sjud sedan på medeltemperatur under omrörning till 119°.

  3. Hacka chokladen. Ta kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och smöret i bitar. Låt det smälta och rör sedan ihop till en jämn smet. Häll smeten i en form, ca 20 x 20 cm.  Strö över mandlarna och låt fudgen stelna i rumstemperatur i ca 4 tim. Skär fudgen i bitar.

Vad tyckte du om receptet?