Recept av Elisabeth Johansson.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Crêpes, vaniljkräm och sylt går utmärkt att förbereda dagen före. Värm crêpesen vid servering.
Sylt: Koka björnbär och vatten 5–10 min. Rör i sockret och låt koka ytterligare ca 5 min. Häll sylten i en burk och låt den kallna.
Vaniljkräm: Blanda mjölk och 1/2 dl grädde i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i kastrullen och koka upp.
Vispa socker, äggulor och majsstärkelse med elvisp. Häll över den heta gräddmjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under vispning tills det börjar tjockna. Rör i smöret och ta bort vaniljstången. Häll krämen i en skål och låt kallna.
Crêpes: Vispa grädde, mjölk, mjöl, socker, saffran och salt till en jämn smet. Vispa i ett ägg i taget. Låt smeten stå och svälla ca 30 min. Stek tunna crêpes av smeten i omgångar i smör ca 2 min per sida.
Vispa 1 dl grädde och blanda den med vaniljkrämen.
Servera crêpesen med vaniljkräm, björnbärssylt och lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept av Elisabeth Johansson.