Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranscookies

Knapriga småkakor med två av julens godaste smaker – choklad och saffran. Passa på att baka riktigt många, de lär gå åt!

Elisabeth Johansson
Saffranscookies
Saffranscookies
Saffranscookies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 125 gljust muscovadosocker
  • 100 gströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1äggula
  • 1ägg
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 tskbikarbonat
  • 300 gmjölkchoklad- grovt hackad eller pellets
  • 0,5 gsaffran- (1 påse)
  • 1 mskvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.

  2. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

  3. Smält smöret och låt svalna.

  4. Häll muscovadosocker och strösocker i en bunke, häll i det smälta smöret och vispa ihop.

  5. Vispa vaniljsockret och äggen tills blandningen är ljus och krämig och rör ner i smörsockerblandningen. Rör ner mjöl och bikarbonat och vänd sedan i chokladen.

  6. Blanda ut saffranet i vatten och tillsätt i smeten.

  7. Ta upp cirka ½ dl av smeten med en glasskopa eller ett decilitermått och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till degen lite.

  8. Grädda i 15–17 minuter.

  9. Ta ut kakorna och låt svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök