Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga småkakor med två av julens godaste smaker – choklad och saffran. Passa på att baka riktigt många, de lär gå åt!
Sätt ugnen på 170 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Smält smöret och låt svalna.
Häll muscovadosocker och strösocker i en bunke, häll i det smälta smöret och vispa ihop.
Vispa vaniljsockret och äggen tills blandningen är ljus och krämig och rör ner i smörsockerblandningen. Rör ner mjöl och bikarbonat och vänd sedan i chokladen.
Blanda ut saffranet i vatten och tillsätt i smeten.
Ta upp cirka ½ dl av smeten med en glasskopa eller ett decilitermått och lägg på plåtar med bakplåtspapper, platta till degen lite.
Grädda i 15–17 minuter.
Ta ut kakorna och låt svalna på ett galler.
Recept från Mitt kök