Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranscheesecake med vit choklad och pistasch

Krämig och god saffranscheese­cake med krispiga pistaschnötter och frystorkade hallon. En höjdare på julbordet och som dessert.

Saffranscheesecake med vit choklad och pistaschSaffranscheesecake med vit choklad och pistaschSaffranscheesecake med vit choklad och pistasch
Foto: Helén Pé / Hembakat

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 10digestivekex
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade
  • 2 mskflorsocker

Fyllning

  • 3ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gnaturell färskost
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 dlströsocker
  • 1 pktsaffran- (0,5 g)
  • 2 mskcitron- pressad

Garnering

  • 50 gvit choklad
  • 0,5 dlpistaschnötter- hackade
  • 1 mskfrystorkade hallon

Gör så här

  1. Smält smöret. Krossa kexen. Blanda kexsmulorna med smör, pistasch­nötter och florsocker. Tryck ut smulorna i en tårtform, ca 24 cm  i diameter och 5 cm hög, fodrad med en plastremsa.

  2. Fyllning: Dela äggen i gulor och vitor. Vispa grädden löst och ställ åt sidan. Vispa färskosten krämig med äggulor och vaniljsocker. Vispa äggvitorna fluffiga. Tillsätt strösocker och vispa till en blank marängsmet.

  3. Blanda saffran och citronsaft. Blanda ner saffranet i färskosten och vänd sedan ner marängsmeten försiktigt. Avsluta med att vända ner grädden och se till att det är väl blandat. Häll smeten

    i formen. Frys cheesecaken i ca 6 tim.

  4. Ta cheesecaken ur frysen ca 20 min innan den ska serveras. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Ringla chokladen på cheesecaken och toppa med pistasch och frystorkade hallon.

Vad tyckte du om receptet?