Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En helt ljuvlig cheesecake som passar perfekt att bjuda på i juletider!
Värm ugnen till 150 grader. Mixa kex och pepparkakskrydda i matberedare med kniv monterad. Häll i smör medan matberedaren går. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund bakform med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Fördela smulorna i formen och tryck ihop till en kaka. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter.
Vispa samman crème fraiche, färskost, sirap, saffran, vaniljsocker, majsstärkelse, ägg, apelsinskal och salt. Bred blandningen över kakbotten. Sätt in i nedre delen av ugnen, cirka 50 minuter tills fyllningen stelnat. Ta ut kakan och låt den kallna helt.
Gelé: Dela och pressa juicen ur apelsin och clementiner, cirka 2 deciliter. Sila juicen och häll den och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 30 sekunder under omrörning. Bred gelén över kakan. Ställ cheesecaken i kylen. Garnera cheesecaken med klyftor av fikon och klementin.
Recept från Mitt kök