Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffranscheesecake med apelsin- & clementingelé

En helt ljuvlig cheesecake som passar perfekt att bjuda på i juletider!

Saffranscheesecake med apelsin- & clementingelé
Saffranscheesecake med apelsin- & clementingelé
Saffranscheesecake med apelsin- & clementingelé
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 200 gdigestivekex
  • 1 tskpepparkakskrydda
  • 75 gsmör- smält

Fyllning

  • 250 gcrème fraiche
  • 250 gfärskost
  • 0,5 dlsirap- ljus ekologisk
  • 0,5 gsaffran
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 mskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2ägg
  • 0,5apelsin- rivet skal
  • 1 krmsalt

Gelé

  • 1apelsin
  • 4clementiner
  • 2,5 dlgelésocker
  • 23fikon
  • 2clementiner

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader. Mixa kex och pepparkakskrydda i matberedare med kniv monterad. Häll i smör medan matberedaren går. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund bakform med löstagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter. Fördela smulorna i formen och tryck ihop till en kaka. Grädda i ugnen, cirka 10 minuter.

  2. Vispa samman crème fraiche, färskost, sirap, saffran, vaniljsocker, majsstärkelse, ägg, apelsinskal och salt. Bred blandningen över kakbotten. Sätt in i nedre delen av ugnen, cirka 50 minuter tills fyllningen stelnat. Ta ut kakan och låt den kallna helt.

  3. Gelé: Dela och pressa juicen ur apelsin och clementiner, cirka 2 deciliter. Sila juicen och häll den och gelésocker i en kastrull. Koka upp och låt koka 30 sekunder under omrörning. Bred gelén över kakan. Ställ cheesecaken i kylen. Garnera cheesecaken med klyftor av fikon och klementin.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök