Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dekorera med ett brett band i rött och överraska dina gäster.
Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, saffran och mjöl. Arbeta degen i bunken och låt jäsa under bakduk i cirka en timme.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangel.
Strö över mandelmassa, apelsinskal och russin. Rulla ihop rektangeln och skär den i cirka fyra centimeter tjocka bullar. Placera bullarna ganska glest i en rund form cirka 22 centimeter.
Låt jäsa till nästan dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla kakan med uppvispat ägg. Grädda i ugn, cirka 30-40 minuter.
Recept från Mitt kök