Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbullkaka med apelsin och mandelmassa


Dekorera med ett brett band i rött och överraska dina gäster.

Saffransbullkaka med apelsin och mandelmassa

Saffransbullkaka med apelsin och mandelmassa

Saffransbullkaka med apelsin och mandelmassa

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 75 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 25 gjäst
  • 2 msksocker
  • 1 påsesaffran
  • 8 dlvetemjöl- cirka
  • ägg- (till pensling)
  • 75 gmandelmassa- grovriven
  • 1apelsin- det rivna skalet
  • 1,5 dlsultanrussin

Gör så här

  1. Smält smöret. Häll på mjölken. Värm till 37 grader.

  2. Smula jästen i en bunke och häll över deg­spadet. Rör tills jästen löst sig.

  3. Tillsätt socker, saffran och mjöl. Arbeta degen i bunken och låt jäsa under bakduk i cirka en timme.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Kavla ut degen till en rektangel.

  5. Strö över mandelmassa, apelsinskal och russin. Rulla ihop rektangeln och skär den i cirka fyra centimeter tjocka bullar. Placera bullarna ganska glest i en rund form cirka 22 centimeter.

  6. Låt jäsa till nästan dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader.

  7. Pensla kakan med uppvispat ägg. Grädda i ugn, cirka 30-40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök