Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbulgur

Recept på saffransbulgur. En färgstark version av tabbouleh. Mynta kan uteslutas om man vill ha en mer neutral smak.

Saffransbulgur
Saffransbulgur
Saffransbulgur
Recept på saffransbulgur. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 dlvatten
  • 0,5 pktsaffran- (à 1/2 g)
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tärninghönsbuljong
  • 2 dlbulgur
  • 2tomater
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 dlpersilja- slätbladig
  • 1 krukamynta
  • 2salladslökar

Gör så här

  1. Blanda vatten, saffran, olja och buljongtärning. Koka upp och lägg i bulguren, låt sjuda ca 2 min. Ställ åt sidan med locket på. Låt svalna.

  2. Tärna tomaterna. Blanda ner ­tomater och citronsaft i bulguren.

  3. Hacka persilja, mynta och salladslök och blanda med bulguren.

Vad tyckte du om receptet?