Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt lerkrukorna dra i kallt vatten innan du smörjer dem med olja. Då fastnar inte bröden i krukorna när de gräddas.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran och pressad vitlök. Tillsätt vattnet och värm till fingervarmt, 37°.
Smula jästen i en bunke och strö över salt och socker. Häll över degvätskan och rör tills jästen löst sig. Arbeta i mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig och kladdfri deg.
Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
Dela degen i 20 bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem i smorda små lerkrukor och låt jäsa ytterligare ca 20 min.
Sätt ugnen på 225°. Pensla bröden med olja och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.