Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Små, nätta bullar som passar till glögg eller te
Rör ut jästen i mjölken i en liten skål. Tillsätt smulad saffran i mjölkblandningen. Blanda vetemjöl, socker, salt i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Tillsätt mjölkblandningen och finfördela.
Tillsätt smör i klickar och arbeta ihop degen, cirka 1 minut. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta degen blank och smidig, cirka 2 minuter. Lägg över degen i en oljad bunke och låt degen jäsa under bakduk, 1 timme. Stöt ihop och sätt på lock och ställ i kylen över natten.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två längder. Dela varje längd i 20 bitar. Rulla till små runda bollar och lägg i smorda tartletteplåtar eller småbrödsformar i papper.
Låt briocherna jäsa under bakduk, cirka 45 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med en nypa salt.
Grädda i nedre delen av ugnen 7-8 minuter. Låt svalna på galler. Servera briocherna ljumma, gärna med lite havtornsmarmelad.
Recept från Mitt kök