Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Eleganta kondisbitar som är smaksatta med saffran. De här kakorna passar perfekt på adventsfikat.
Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa och äggvita i en skål.
Gör 14 rundlar av smeten, stora som femkronor, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda bottnarna i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnarna svalna något och lossa dem sedan från bakplåtspapperet.
Blanda smör, äggula, och florsocker i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och tillsätt det till smörblandningen.
Bred saffranskrämen på bottnarna, bred krämen på den sidan som legat mot plåten. Forma krämen så att kakorna blir toppiga. Ställ biskvierna kallt i någon timme.
Värm chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna.
Recept från Mitt kök