Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbiskvier

Eleganta kondisbitar som är smaksatta med saffran. De här kakorna passar perfekt på adventsfikat.

Saffransbiskvier
Saffransbiskvier
Saffransbiskvier
Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 150 gmandelmassa
  • äggvita- från ett litet ägg

Saffranskräm

  • 100 gsmör
  • 1äggula
  • 2 dlflorsocker
  • 1 pktsaffran
  • 1sockerbit

Garnering

  • 100 gvit choklad

Gör så här

  1. Riv mandelmassan grovt på ett rivjärn. Blanda mandelmassa och äggvita i en skål.

  2. Gör 14 rundlar av smeten, stora som femkronor, på en bakplåtspappersklädd plåt.

  3. Grädda bottnarna i 175 grader i cirka 10 minuter. Låt bottnarna svalna något och lossa dem sedan från bakplåtspapperet.

  4. Blanda smör, äggula, och florsocker i en skål. Stöt saffran tillsammans med en sockerbit i en mortel och tillsätt det till smörblandningen.

  5. Bred saffranskrämen på bottnarna, bred krämen på den sidan som legat mot plåten. Forma krämen så att kakorna blir toppiga. Ställ biskvierna kallt i någon timme.

  6. Värm chokladen över vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Låt chokladen stelna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök