Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti
Saffransbiscotti
Saffransbiscotti
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3ägg
  • 125 gsmör
  • 200 gsocker
  • 1 gsaffran
  • 450 gvetemjöl
  • 2 tskbakpulver
  • 200 gmandel- skållad
  • skal- rivet från en halv tvättad apelsin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Torka mandeln i ugnen i cirka 5-10 minuter. Mandeln grovhackas, när den svalnat.

  3. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.

  4. Smält smör och tillsätt saffran. Saffran löser sig bäst i fett eller alkohol. Man kan också mortla saffran med en sockerbit.

  5. Vispa äggen med socker, tillsätt de torra ingredienserna, apelsinskal, hackad mandel samt det smälta smöret. Rör tills allt blandats.

  6. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla till 2 längder. Flytta över till en plåt med bakplåtspapper.

  7. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.

  8. Låt längderna svalna cirka 5 minuter. Skär sedan i sneda bitar cirka 1 centimeter tjocka. Sänk ugnen till 120 grader.

  9. Lägg på plåt med papper och torka i ugn cirka 30 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök