Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sätt ugnen på 150 grader.
Torka mandeln i ugnen i cirka 5-10 minuter. Mandeln grovhackas, när den svalnat.
Höj ugnstemperaturen till 200 grader.
Smält smör och tillsätt saffran. Saffran löser sig bäst i fett eller alkohol. Man kan också mortla saffran med en sockerbit.
Vispa äggen med socker, tillsätt de torra ingredienserna, apelsinskal, hackad mandel samt det smälta smöret. Rör tills allt blandats.
Ta upp degen på mjölad bänk och rulla till 2 längder. Flytta över till en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter.
Låt längderna svalna cirka 5 minuter. Skär sedan i sneda bitar cirka 1 centimeter tjocka. Sänk ugnen till 120 grader.
Lägg på plåt med papper och torka i ugn cirka 30 minuter.
Recept från Mitt kök