Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbiscotti – recept

Recept på biscotti med smak av saffran. Ett glas glögg (eller vin santo) och saffransbiscotti - raffinerat enkel och mycket god combo.

Saffransbiscotti – recept
Saffransbiscotti – recept
Saffransbiscotti – recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlsötmandelkärnor
  • 150 gvit choklad
  • 0,5 pktsaffran- 0,25 g
  • 1 dlströsocker
  • 5 dlvetemjöl- + mjöl till utbakningen
  • 1 krmsalt
  • 1,5 tskbakpulver
  • 75 gsmör- kylskåpskallt
  • 3ägg
  • 1 dltranbär- torkade mjuka
  • 2 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Grovhacka mandeln. Hacka chokladen.

  2. Stött saffranet och 1 msk av sockret fint i en mortel. Blanda i det heta vattnet och låt stå ca 5 minuter.

  3. Mät upp mjölet, resten av sockret, salt och bakpulver i matberedare monterad med en kniv. Tillsätt smöret skuret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt äggen och saffranet och kör till en smidig deg. Mixa eventuellt i mera mjöl om degen känns för lös.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta in mandel, choklad och tranbär.

  5. Dela degen i 2 delar och forma till ca 8 centimeter breda längder. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, de får inte ligga för nära varandra. Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Ta ut och låt svalna i ca 20 minuter. Sikta över florsocker.

  6. Öka ugnstemperaturen till 200 grader. Skär längderna i ca 2 centimeter breda bitar. Lägg bitarna på plåten med snittyta uppåt. Sätt plåten i mitten av ugnen och grädda tills de får fin färg, 10-15 minuter. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Wolfgang Kleinschmidt

Recept från Mitt kök