Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saffransbiscotti med mandel & apelsin

Lika perfekta att njuta till en kopp starkt kaffe efter julmaten som på glöggbjudningen.

Saffransbiscotti med mandel & apelsinSaffransbiscotti med mandel & apelsinSaffransbiscotti med mandel & apelsin
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 200 gmandel
  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 0,5 gsaffran
  • 2 småägg
  • 2 tskapelsinskal- rivet
  • 6 dlvetemjöl- ca
  • 2 tskbakpulver
  • 1 mskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta mandeln i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Grovhacka hälften av mandeln.

  2. Vispa smör, socker och saffran poröst. Vispa i ägg, apelsinskal och mjölet, blandat med bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner både hackad och hel mandel.

  3. Rulla degen till sex längder, lika långa som plåtens kortsida. Lägg dem på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna.

  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Ta ut och låt svalna cirka 15 minuter.

  5. Skär längderna i lite sneda bitar. Vänd snittytorna upp. Grädda ytterligare 8–10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök