Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera äppelpizzorna med vaniljglass eller lättvispad grädde. Om man vill kan man ringla lönnsirap över pizzorna i stället för glasyr.
Pizzadeg: Sätt ugnen på 225 grader.
Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Värm mjölken och vattnet. Rör ner saffranet i vätskan. Häll vätskan över jästen. Tillsätt socker, salt och smör.
Arbeta in lite i taget av vetemjölet. Arbeta degen smidig i 5 minuter. Låt degen jäsa i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Gör under tiden fyllningen.
Fyllning: Riv mandelmassan fint och lägg den i en skål. Vispa i smör, socker och ägg med en elvisp.
Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i fyra bitar. Forma bitarna till bullar, kavla ut varje bulle till en ½ centimeter tjock pizzabotten. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.
Bred ut fyllningen över pizzorna, lämna kanterna fria.
Kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Fördela äppelskivorna över pizzabottnarna.
Blanda kanel och socker, strö blandningen över äppelskivorna. Klicka på smör och grädda pizzorna i 12–15 minuter.
Glasyr: Blanda ihop florsocker och vatten till en glasyr och ringla över pizzorna. Strö över hackad mandel. Servera med vaniljglass.
Recept från Mitt kök