Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sac kavurma – turkisk lövbiffsgryta

Sac kavurma – turkisk biffgryta är kryddad med chili, men om du inte gillar hetta är det bara att minska eller utesluta den helt.

Sac kavurma – turkisk lövbiffsgrytaSac kavurma – turkisk lövbiffsgrytaSac kavurma – turkisk lövbiffsgryta
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 600 glövbiff
  • 1gul lök- stor
  • 1paprika- röd
  • 34sivri- (turkisk paprika) eller 1 grön paprika
  • 12röda chili- t ex spansk peppar
  • 45tomater
  • 2 mskolivolja
  • 1 mskpaprikapulver
  • 2 tsktimjan
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • pitabröd- eller orientaliskt tunnbröd

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprika och sivri. Kärna ur och hacka chilin. Skär tomaterna i tärningar.

  2. Stek köttet i olja i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt löken och stek 3–4 min.

  3. Vänd ner paprika, sivri och chili och stek 2–3 min. Krydda med paprikapulver och timjan, stek ca 7 min.

  4. Vänd ner tomaterna i pannan och rör om. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Servera med pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?