Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sac kavurma – turkisk biffgryta är kryddad med chili, men om du inte gillar hetta är det bara att minska eller utesluta den helt.
Skär köttet i tärningar. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprika och sivri. Kärna ur och hacka chilin. Skär tomaterna i tärningar.
Stek köttet i olja i en stekpanna tills det får fin färg. Tillsätt löken och stek 3–4 min.
Vänd ner paprika, sivri och chili och stek 2–3 min. Krydda med paprikapulver och timjan, stek ca 7 min.
Vänd ner tomaterna i pannan och rör om. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda utan lock ca 15 min. Servera med pitabröd.