Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sablékakor från normandie


Klassiska, franska småkakor som smälter i munnen. I Frankrike bakas de i olika former och ibland glaseras de också.

Sablékakor från normandie

Sablékakor från normandie

Sablékakor från normandie

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 5 mskströsocker
  • 100 gsmör- (rumstemperatur)
  • 2äggulor

Gör så här

  1. Blanda socker och mjöl i en bunke.

  2. Tillsätt äggulor och smör och blanda snabbt ihop till en deg. Låt degen vila cirka 1 timme i kylskåp.

  3. Kavla ut degen cirka 1/2 cm tjock. Stansa ut kakor med pepparkaksmått.

  4. Lägg kakorna på bakpapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 8-10 minuter. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök