Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här härliga dessertsåsen passar bra till frukt, färska bär och vaniljglass. Om man vill kan man smaksätta citronlagen med en vaniljstång eller spetsa med lite rom.
Sabayonsås: Vispa ihop äggulor, socker och vin i en rostfri bunke.
Sätt bunken över ett varmt vattenbad och vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Ta av skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat helt.
Bär i citronlag: Koka upp socker och vatten, koka tills sockret lösts upp. Dra av från plattan.
Tvätta citronen och skala tunna strimlor med en vass skalkniv eller potatisskalare.
Lägg i skal och pressa i citronsaften i kastrullen. Låt svalna tills lagen är rumstempererad.
Lägg i bären och vänd runt. Låt bären dra i minst 10 minuter i lagen.
Servera med sabayonsås och glass.
Recept från Mitt kök