Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sabayonsås med bär i citronlag

Den här härliga dessertsåsen passar bra till frukt, färska bär och vaniljglass. Om man vill kan man smaksätta citronlagen med en vaniljstång eller spetsa med lite rom.

Sabayonsås med bär i citronlag
Sabayonsås med bär i citronlag
Sabayonsås med bär i citronlag
Foto: Joel Wåreus

Sabayonsås

  • 3äggulor
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlvin- sött vitt (sauternesvin)

Bär i citronlag

  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1citron- skal och saften
  • 1 lbär- blandade,till exempel jordgubbar, körsbär, vinbär, blåbär och hallon

Tillbehör

  • glass

Gör så här

  1. Sabayonsås: Vispa ihop äggulor, socker och vin i en rostfri bunke.

  2. Sätt bunken över ett varmt vattenbad och vispa kraftigt tills såsen tjocknar. Ta av skålen från värmen och fortsätt vispa tills såsen svalnat helt.

  3. Bär i citronlag: Koka upp socker och vatten, koka tills sockret lösts upp. Dra av från plattan.

  4. Tvätta citronen och skala tunna strimlor med en vass skalkniv eller potatisskalare.

  5. Lägg i skal och pressa i citronsaften i kastrullen. Låt svalna tills lagen är rumstempererad.

  6. Lägg i bären och vänd runt. Låt bären dra i minst 10 minuter i lagen.

  7. Servera med sabayonsås och glass.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök