Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sabayonparfait med fläder och krokant, en söt och god dessert. Sabayon är en äggkräm som ofta smaksätts med sött starkvin. Har du tid så baka egna maränger på äggvitorna som blir över.
Blanda saft, vin och 2 äggulor i en kastrull. Sjud under kraftig vispning tills krämen är fluffig. Låt kallna, gärna i ett kallt vattenbad.
Vispa 2 äggulor, grädde och florsocker pösigt. Blanda grädd-smeten med sabayonen. Fördela smeten i små formar, à 3/4 dl. Ställ dem i frysen att stelna, ca 3 timmar.
Krokant: Hacka nötterna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält sockret i en stekpanna tills det blir gyllenbrunt. Tillsätt vattnet och rör hastigt ner saltet. Häll direkt det smälta sockret över nötterna och låt stelna.
Krossa krokanten grovt i en mortel. Doppa parfaitformarna hastigt i varmt vatten och stjälp upp dem på tallrikar. Garnera med pistaschkrokant, krossade maränger och citronmeliss.