Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Äggtoddy – många minns den som ett fluff av vispad äggula med socker som knastrar mellan tänderna. De vuxna kunde få en med ganska stark smak av valfri sprit, fortfarande väldigt söt. Vår äggtoddy är snabb, oknastrig och ganska alkoholsvag. I det här receptet gör vi den med kokt sockerlag och i den här snabbvarianten mixas allt med mixerstav och får frisk smak av apelsin. Vill du ha den alkoholfri är det bara att utesluta konjaken.
Separera två ägg. Häll gulorna i en kanna som är stor nog för att mixa drinkarna i.
Tillsätt sockerlag, apelsinjuice och konjak.
Mixa direkt med mixerstav och servera genast (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!)
Media laddasAlkoholfri äggtoddy: Uteslut bara konjaken!
Vill du ha det gammeldags fluffet måste du först vispa äggulor med sockerlag och sedan tillsätta övriga ingredienser.