Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!

Doften av varma, nybakta frukostfrallor från köket. Vad kan vara en bättre start på morgonen? Dessa festliga CHEERIOS-bollar bakar du lätt som en plätt tillsammans med barnen!  Receptet räcker till cirka 16 bollar.

Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!
Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!
Så gör du en lyxig frukost alla dagar i veckan!

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 6 dlvatten
  • 1 mskolja
  • 1 tsksalt
  • 30 ghavre CHEERIOS
  • 800 gvetemjöl

Gör så här

  1. Värm vattnet tills det är lagom fingervarmt (cirka 37 grader). Häll upp i en vid bunke.

  2. Smula ner jästen i vattnet och rör om tills den är helt upplöst.

  3. Tillsätt salt, olja och Havre CHEERIOS. Blanda väl!

  4. Blanda i mjölet. Tillsätt eventuellt ytterligare en gnutta mjöl så att degen släpper bunken.

  5. Låt degen jäsa i cirka 1 timme på en varm plats. Lägg gärna en bakduk eller handduk över degen.

  6. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt och lägg på ugnspapper.

  7. När degen har jäst, ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Rulla till bollar och lägg på plåten. Degen räcker till cirka 16 stycken.

  8. Grädda bollarna i ugnen i cirka 15-20 minuter.

  9. Känn på bollarna med en teststicka så de är färdiggräddade och inte degiga i mitten.

  10. Servera och njut!

Vad tyckte du om receptet?