Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De härliga blinierna bjuds på ryskt vis med rom och smetana. Servera gärna med ett glas Mimosa.
Rör ut jästen och sockret i vattnet i en bunke. Låt jäsa i cirka 10 minuter. Blanda i äggulorna, 2 dl av mjölken och saltet. Vispa ner vetemjölet i omgångar till en tjock smet. Låt smeten jäsa under bakduk i 2–3 timmar. Rör om smeten 1 gång under jäsningstiden.
Rör ner resten av mjölken (1⁄2 dl) i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten försiktigt.
Grädda tjocka blinier i oljan på inte alltför stark värme i en blini stekpanna, 2–3 minuter på varje sida. Ta cirka 1 dl smet till varje blini. Vänd blinierna när de jäst upp och ytan stelnat och blivit porig.
Servera blinier varma med smetana, rom, dill och citronklyftor.
Recept från Mitt kök