Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rysk sill

Rysk sill görs av urvattnade sillfiléer. Vill du ha mer sötma på rätten kan de ersättas med 5-minuterssill eller matjessill.

Rysk sill
Rysk sill
Rysk sill
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4sillfiléer- urvattnade
  • 1ättiksgurka
  • 1ättiksgurka
  • 2ägg- hårdkokta
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Finhacka gurka och rödbetor. Dela äggen i vitor och gulor. Finhacka äggvitan.

  2. Lägg sill, gurka, rödbetor och äggvita i grupper på ett fat. Bred gräddfilen över sillen. Smula sönder äggulan och strö den över gräddfilen Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?