Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rysk rödspätta

Rysk rödspättaRysk rödspättaRysk rödspätta

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1gul lök
  • 30 ganjovis
  • 2 dlinlagda rödbetor- hackade (140 g)
  • 1 dlvetemjöl
  • 1 tsksalt
  • 2 påsarrödspättafiléer- frysta, MSC-märkta, tinade (600 g)
  • 4 msksmör
  • 2 mskkapris
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Koka potatisen.

  2. Skala och finhacka löken. Häll av och hacka ansjovisen. Häll av och fintärna rödbetorna.

  3. Blanda mjöl och salt. Torka av fisken med hushållspapper och vänd den i mjölet.

  4. Stek fisken i omgångar på medelvärme 
i 3 msk smör ca 1–2 min per sida.

  5. Stek löken mjuk i 1 msk smör. Tillsätt 
ansjovis, rödbetor och kapris. Servera fisken med rödbetsröra, crème fraiche 
och potatis.

Vad tyckte du om receptet?